Sioloon DiGital Zone


 
HomeFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 antivirus can't install (windows xp)

Go down 
AuthorMessage
aLFFiaN
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR


Number of posts : 3
Points : 5

PostSubject: antivirus can't install (windows xp)   9/10/2009, 3:21 am

Tempoh hari saya mengalami masalah tidak boleh install apa2pun antivirus dalam pc saya. ini kali pertama saya mendapat masalah ini. jika anda pernah mengalami masalah yg sama dan anda berjaya mengatasinya ,sila2 kongsi di sini
Back to top Go down
Leader™
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar

Male Number of posts : 51
Points : 74

PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   9/10/2009, 11:28 pm

selalunya apa yang terjadi setelah system windows tersebut telah di serang virus, tapi aku tak pasti pula jenis virus tu, virus tu akan detect semua jenis installer anti virus..

pernah la jugak guna cara safe mode, tapi masalah dia windows tak benarkan installer tu run.

jadi kesimpulan buat masa ni sediakan "payung sebelum hujan" install la anti virus yang bole di percayai dan update database kalo boleh setiap jam (kalo ada la...)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


© 2007-2009 Sioloon DiGital Zone. All rights reserved.
Back to top Go down
http://sioloon.withme.us/
aLFFiaN
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR


Number of posts : 3
Points : 5

PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   15/10/2009, 2:20 am

Leader™ wrote:
selalunya apa yang terjadi setelah system windows tersebut telah di serang virus, tapi aku tak pasti pula jenis virus tu, virus tu akan detect semua jenis installer anti virus..

pernah la jugak guna cara safe mode, tapi masalah dia windows tak benarkan installer tu run.

jadi kesimpulan buat masa ni sediakan "payung sebelum hujan" install la anti virus yang bole di percayai dan update database kalo boleh setiap jam (kalo ada la...)

jawapan yg menarik... wakakkaa.. anyway thanks... tunggu lagi yg lain. mana tahu ada cara atau langkah untuk mengatasi masalah ini
Back to top Go down
Leader™
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar

Male Number of posts : 51
Points : 74

PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   15/10/2009, 8:28 pm

yup aku pun harap macam tu, prinsip aku selagi bole repair repair ja.. pasal aku tak suka format PC menyampah aku hahaha... tapi kalo da terdesak pa bole buatkan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


© 2007-2009 Sioloon DiGital Zone. All rights reserved.
Back to top Go down
http://sioloon.withme.us/
Napster
FRESHIE
FRESHIE
avatar

Number of posts : 5
Points : 6

PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   21/10/2009, 12:23 am

oh, tak blh install tu sbb sdh ada virus dlm ka?

biasa kita blh "end process" dia punya program (virus) tu dlm task manager...

tp kadang2 dlm task manager tak nmpk & selalunya virus tu sdh disablekan task manager...

tp masih ada cara lain, download 3rd party punya software task manager, biasa aku pakai "proses explorer" paling bagus run dlm safe mode...

lepas tu blh enable kn balik task manager dlm "regedit"

lepas tu cari mn2 file/folder yg ada virus & delete...
Back to top Go down
Leader™
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar

Male Number of posts : 51
Points : 74

PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   30/6/2010, 1:54 pm

mtptl wrote:
Ask your neighbor if you can have his/hers.

Use a torrent to find a serial key generator.

Steal a copy of Windows XP from a pawn shop or something.

Call up your computer vendor (Dell, HP, etc) and see what they can do for you.

Call Microsoft. They will tell you where on their site they list free serial keys for folks in your situation

the problem here is not about cant install OS (windows). its about antivirus program cant install to windows os

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


© 2007-2009 Sioloon DiGital Zone. All rights reserved.
Back to top Go down
http://sioloon.withme.us/
Sponsored content




PostSubject: Re: antivirus can't install (windows xp)   

Back to top Go down
 
antivirus can't install (windows xp)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How to Install Windows Media Center on Windows 10
» How to Install Windows From a Flash Drive
» [ANSWERED] Windows 8.1 +UPD1 - install.wim size
» Windows 7 Service Pack 1 Won't Install
» Has Anyone Gotten Chrome Driver to Work with Windows 7?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sioloon DiGital Zone :: Technical Support :: Windows support-
Jump to: